Du sitter på en fordel

Jepp! Jeg mener rumpa…

I forhold til god holdning, mindre vondt’er og balanse er muskulaturen i sete og hofter helt avgjørende, og den får beklageligvis ikke så mye oppmerksomhet i hverdagen.

De fleste av oss sitter jo hele dagen. I dag skal jeg dele en Pilates øvelse med deg som motvirker mye at det negative «sitting» gjør med kroppen. Skulle jeg velge bare en øvelse å bruke tid på, så der det denne. Den er virkelig en super quick fix i en travel hverdag.

Øvelsen er genial for hele kroppen, og den heter Shoulderbridge.

Kjært barn har mange navn og kommer i flere varianter, og det gjør også denne øvelsen. I dag får du en enkel gulv variant, og den kan gjøres av de aller fleste.

Opp av stolen! og prøv…

Legg deg på gulvet, hoftebredde mellom føttene, og de skal peke rett frem (parallelle føtter). Bruk noen sekunder på å kjenne etter at ryggsøylen din er lang og rett, skulderbladene og hoftene hviler tungt i gulvet. Strekk armene dine langs kroppen og kjenn om du kan strekke litt på nakken ved å trekke haken litt mot brystet.

FØR du prøver.
Utførelse av Pilates øvelser skal ikke gjør vondt!
STOPP om du kjenner «feil» smerte.
Har du osteoporose/osteopeni, eller er i siste del av svangerskap skal du IKKE rulle, men holde ryggsøylen lang rett og løfte.

 

Da er du klar for Shoulderbrigde
Scoop! aktiver magemusklene og gjør deg klar til å rulle opp fra halebeinet til skulderbladene, for å lage en rett linje fra kne til armhulen.

Pust ut, la knærne skyve fremover, mens du ruller opp en og en virvel. Pust ut og start med å rulle ned, en og en virvel, fra brystet til halebeinet, og forsett å skyve knærne fremover.

Da får du strukket litt på ryggen og på hofter og lår. Gjør øvelsen 5-10 ganger.

Shoulderbridge passer du på:

  • hold korsryggen nøytral
  • stopp når du er på skulderbladene
  • hold hoften på linje, samme høyde på høyre og venstre hoftekam
  • knærne går rett frem

Pilates er en mind & body trening.

Ta vare på kroppen din, og ta hensyn til skader og vondt’er!

Vær varsom…

Du utfører øvelsen på egen ansvar. Har du osteoporose/osteopeni, eller er i siste del av svangerskap skal du IKKE rulle, men holde ryggsøylen lang rett og løfte. Har du vond rygg så start gjerne med små bevegelser og vær varsom. Sjekk med legen din om du er i tvil om dette er noe du skal gjøre.

Del dette innlegget: