Balanced Body Pilates Mat Instructor

Forkunnskaper

Kurset passer for alle som arbeider med, og er interessert i, «kropp og bevegelse».

Utdanningsmaterialet er på engelsk, men all undervisning gjøres på norsk.

Du må ha trent Pilates i minimum ett år.

God kunnskap om anatomi er viktig for å forstå og utøve pilatesøvelsene. Ditt kunnskapsnivå bør være tilsvarende, boken «Anatomy of Movement» av Blandine Calais-Germain.

Praktisk kunnskap og erfaring kan veie opp for manglende teori. 

Er du usikker på om du tilfredstiller kravene, så send oss noen ord om deg selv og din bakgrunn på post@pilatespilotene.no, 

Krav til sertifisering

Du må gjennomføre kursene Mat I, Mat II og bestått skritflige og praktiske tester, 

OG

Du må ha gjennomført 25 egentrening/private timer Pilatestrening på matte, og ha undervist 45 timer

ELLER

Du må ha gjennomført 20 egentrening/private timer Pilatestrening på matte, og ha undervist 35 timer og ha 15 observasjonstimer, og ha undervist 35 timer.

OG

Du må gjennomføre eksamen.

Totalt antall timer er min. 102

Her kan du lese mer om utdannelsen

Veien til sertifisering

Du skal observere, trene og undervise i hele utdanningsforløpet, og du skal skrive logg over timene dine. Vi hjelper deg gjerne og tilrettelegger gjerne for trening, undervisning og observasjon. Du får også god oppfølging og deltar på webinarer med relevante tema for din utdanning.

Egentrening/ Privat instruksjon

Det er essensielt at du selv trener Pilates, og får erfaring med effekten av øvelsene på egen kropp. Du loggfører alle timer du gjør med veilledning, og egentreningstimer.

Observasjon

Det er svært lærerikt å observere andre instruktører undervise både i forhold til formidling, flyt og programsekvenser. Observasjon kan du gjøre i studio, og/eller på andre steder hvor Pilates på matte gjennomføres, f.eks på web.

Undervisning

All undervisning av Pilates loggfører du. Om du underviser familie og venner, eller har egne klasser i studio, på arbeidsplassen e.l.

Webinarer

I utdanningsperioden kan du delta på ulike webinar som bl.a. tar for seg graviditet, skoliose, ryggsøylen, osteoporosePilatesprinsippene mm.